Blogg

Minilager

Minilager – Hva er det?

Mange har nok hørt om self-storage og fått med seg de absurde tv-serier om auksjoner fra USA. I Norge tilbys det samme lagertjeneste, men er kalt minilager. Minilager er en lagerløsning, oftest selvbetjent og benyttes av privatpersoner eller bedrifter. Denne type lagerløsning finnes i mange forskjellige størrelser, og tilbys i Norge enten som en oppvarmet lagerbod eller en lagercontainer.

Hvem leier et minilager?

I Norge er det mange privatpersoner som leier et minilager i forbindelse med flytting, der de trenger et lager til mellomlagring av møbler og innbo. I tillegg er det en økende trend at boliger som bygges i større byer ofte kommer til kort når det gjelder et godt tilbud for en bod tilhørende leiligheten. En mindre leilighet begrenser seg fort dersom flere i husstanden har hobbyer der utstyret krever plass som sykler, ski, kanoer og så videre.

Mange bedrifter ser også fordelene av å leie et minilager. Håndverksbedrifter og butikker har mulighet til å leie et minilager til materialer og varer fremfor et stort lokale som kan føre til unødvendige økte kostnader for leie, vedlikehold og andre faste kostnader.

Ulike typer minilager i Norge

Blant tilbydere er det stort sett to forskjellige løsninger på et minilager. Den ene er en lagerbod der flere boder står plassert innendørs i et oppvarmet lagerhotell. Størrelsene på disse bodene varierer alt fra 1-20m2.
Container, eller en lagercontainer er den andre løsningen mange tilbyr i Norge. En løsning som ofte betegnes som drive-in lager. Årsaken til dette er at containere står plassert på bakkeplan ute, som gjør at man kan kjøre helt inntil lageret. Containere følger utetemperaturen, men er et svært populært valg blant kundene i Norge for lagring av materialer og møbler hele året.

Hva koster det å leie et minilager?

Priser varierer i forhold til størrelse og type lager (oppvarmet lagerbod eller lagercontainer). I tillegg er prisene varierende ut ifra lokasjon i Norge. Vi anbefaler å bruke vår søkemotor på Minilager Norge til å finne de nærmeste tilbyderne og ta kontakt for sammenligning av priser. De aller fleste har prislister og størrelser opplyst på deres nettside.